Anja stang

Anja Stang om at omfavne sin indre rebel

Anja Stang om at omfavne sin indre rebel - Vild Nord

Vi er stolte af at præsentere Anja Stang fra Norge. Vi har haft en samtale med hende om, hvad det vil sige at "skubbe de 50 år", være en rebel, og hendes tilgang til naturlig skønhed og aldring.

Med sine mange års erfaring som redaktør og kommunikationsrådgiver har Anja sat sit præg på grønne aktører som The Explorer, Infinitum magasin og Thor Heyerdahl Foundation.

 

Som grundlægger af Greenhouse.eco, tekstforfatter og miljøaktivist har Anja også lagt sin kærlighed i vores HYDRO-produkter, der er består af marine collagen fra bæredygtigt fiskeri. I denne artikel dykker vi ned i hendes perspektiver på naturlig aldring og skønhed.

 

 Foto: Anja Stang (Greenhouse.eco)

 

I din artikel med titlen "Jeg er en holistisk rebel", kan du så forklare, hvad du mener med dette?

Anja: Jeg arbejder på at få den indre kritiker til at tie stille og tale pænt til mig selv hver dag. Jeg mener, at det mest oprørske, vi kan gøre i vores samfund, der fokuserer så meget på udseende, er at elske os selv præcis som vi er. Derfor kalder jeg mig selv en rebel.

Du er for nylig fyldt 48, hvordan føles det? Hvordan føler du dig selv?

Anja: Ja, hvordan føles det egentlig at blive ældre - i dette tilfælde at nærme sig 50? Det er definitivt et virkelighedstjek, for spejlet afspejler ikke altid, hvordan jeg føler mig. Jeg bliver glad, når nogen tror, jeg er yngre, hvilket sker ret ofte. Jeg tror, det har mest at gøre med min ånd; en medfødt kombination af entusiasme og optimisme. Jeg er kendt for at smile meget.

 

 

"At være et 'naturbarn' indebærer at omfavne dem der hedder stregerne på det levede liv. Smilerynker lyder jo så fint - på papiret."

  

Hvad betyder det for dig at tag vare på sig selv og aldringstegn på en naturlig måde? 

Anja: Det er ikke altid lige let at vælge den naturlige vej og stolt vise sin "bekymringsrynke" midt i en hav af påfaldende glatte pander. Indtil videre nægter jeg dog at "give op" og gøre det, samfundet nærmest forventer af mig, og jeg vælger mere holistiske veje til sund hud og indre glød.  

 

Hvilket rutiner er vigtige for dig?

Anja: Det bedste ved at blive ældre er at prioritere min sundhed og trivsel. Mine vigtige rutiner inkluderer frisk luft, nok søvn, mindre stress, tilstrækkeligt vand, næringsrig mad og nyopdaget marine collagen fra Vild Nord. Disse rutiner hjælper mig med at finde balance og nyde fordelene ved at blive ældre.

 

 

"Udover at produkterne er 100% naturlige, faldt jeg for det delikate design og de aktive ingredienser som solhat, tang og svamp!"

 

Hvorfor marine collagen fra Vild Nord?  

Anja: Som pescetarianer og en person, der primært spiser planter, er det vigtigt for mig at sikre, at jeg får nok protein. Vild Nord's marine collagen indeholder optil 2-3 gange mere protein per dosis end lignende produkter på markedet.

Jeg opdagede collagen ret sent, da jeg først troede, at det ikke var relevant for mig, eftersom jeg ikke spiser kød. Jeg betragtede det som et skønhedspulver med tvivlsom effekt. Men udover at Vild Nords HYDRO-produkter er 100% naturlige, blev jeg også tiltrukket af det delikate design og de kraftfulde ingredienser som solhat, tang og svampe!

I dag er marine collagen fra Vild Nord en integreret del af min daglige rutine, og det har virkelig været en øjenåbner for mig! Det er vigtigt for mig, at collagenet udvindes fra vildfanget torsk, da det er et biprodukt fra fødevareindustrien.

 

green smoothie bowl on a stone table

 Foto: Anja Stang (Greenhouse.eco) 

 

Hvordan bruger du collagenet i din hverdag og hvilket produkt er din favorit?

Anja: Jeg har fundet ud af, at gode vaner fungerer bedst, når jeg gør dem til en daglig rutine, og derfor har jeg skabt små ritualer omkring min collagenindtagelse. Efter at have taget collagen sporadisk i begyndelsen, har jeg nu placeret boksen ved siden af kaffemaskinen, så den altid er klar til brug. Jeg tror nemlig på, at alt, hvad der er godt for kroppen og sjælen, også er godt for udseendet. Derfor er et par skefulde collagen om dagen blevet en daglig påmindelse om at pleje min hud og min sundhed, uanset om det er i min kaffe, smoothie eller "gemt" i pandekager eller proteinboller.

Som en person med stor interesse i svampe, drikker jeg dagligt kakao med adaptogene svampe. For nylig er jeg begyndt at blande Collagen C+ i denne drik, da det er helt neutralt i smagen. Og heldigvis smager marint collagen ikke som fisk!

Udover at tilføje Collagen C+ til min kaffe og kakao, nyder jeg også Collagen Immune Plus som en forfriskende læskedrik med en let syrlig smag, hvor jeg blander det i vand.


 Foto: Anja Stang (Greenhouse.eco)

 

Collagen Immune Plus

Collagen Immune Plus er et marint collagenpulver tilsatt D vitamin fra sopp og nyhøstede stengler, blader og blomster fra Echinacea (purpursolhatt), som har blitt brukt som naturlig medisin siden 1700-tallet. Ekstrakter av Echinacea bidrar til å støtte immunforsvaret.

 

Kan du fortælle, hvad du bedst kan lide ved at blive ældre?

Anja: Det bedste ved at blive ældre er, at jeg er mindre bekymret for, hvad andre tænker om mine valg og mit udseende. Jeg indrømmer gerne, at det er en proces, og at tyngdekraften ikke altid er min bedste ven, men jeg hverken kan eller vil stoppe tiden.

Mit ansigt afspejler, at jeg har levet, solbadet, oplevet strabadser og forfald. Og at jeg har smilet meget.

 

Les original utgivelsen av denne artikkelen her

Læs næste

Huden – en del af immunforsvaret - Vild Nord
De vilde blåbær - Vild Nord